Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

11/05/2019 Heren PO: Gentse - Wase 8-4

Wase grijpt naast de titel.

Na de ruime zege van Tielt tegen Oostende waren de kaarten voor Wase geschud en was het mathematisch zeker dat de titel in 2e nationale niet naar het Waasland ging. Toch was de partij tegen de Gentse nog van groot belang want Gent had een zege nodig om de titel te pakken. Indien niet ging deze naar Tielt.

Gent had deze boodschap maar al te goed begrepen want als een raket vlogen ze de wedstrijd in en verkochten de Wase tegenstand een oplawaai van jewelste. Ondanks het supporterslegioen dat werd aangevuld met de Tieltse aanhang, kon Wase niet verhinderen dat het 5-0 stond na de eerste periode. Het leek alsof men bij Wase de titel aan Gent cadeau wilde doen.

Wase was echter zinnens het spel eerlijk te spelen en kon zich in de tweede periode herpakken na de toegediende mokerslag.  Even werd het nog 6-0 maar via Andres D’Hooghe en Kristof Van Eynde werd het 6-2 en begon Wase meer en meer de wedstrijd over te nemen. Kon Wase als scherprechter in deze competitie fungeren en aslnog voor een verrassing zorgen?

In de derde periode leek het alvast zo uit te draaien want Wase was de betere ploeg in het veld. Maar welke aanvallende bedrijvigheid men ook uit de mouw trachtte te schudden, het leverde geen enkele reden tot juichen op want net voor doel bleef de onmondigheid groot. Onkans, doelhout, doelman, een arm van de tegenstander… alle middelen boden zich aan om te verhinderen dat Wase dichter bij Gent kon komen zodat na een doelloze derde periode de stand op 6-2 bleef staan.

Desondanks bleef men er toch in geloven en zeker bij de Tieltse aanhang groeide de hoop toen Wase via Bob D’Eer en Thomas De Brauwer met 6-4 Gentse terug in het vizier kreeg. Met nog ruim 5 minuten te spelen lag de wedstrijd terug open. Een nagelbijtend Gent zag barsten verschijnen in hun titelambities die ze bij het begin van deze wedstrijd hadden opgebouwd. Maar jammer genoeg voor Tielt herviel Wase in dezelfde malaise als voorheen want men kreeg met alle moeite van de wereld de bal niet meer over de Gentse doellijn. Aan de verworven kansen lag het zeker niet want die hadden zich inmiddels torenhoog opgestapeld. Elke gemiste Wase aanval deed een Gentse zucht van opluchting aanwakkeren om finaal een moegestreden Wase de genadeslag toe te dienen. met een 8-4 einduitslag.

Gentse werd terecht kampioen van deze competitie en een jammerend Wase  moest bedeesd terugblikken op een minder geslaagde play-off reeks na een wel heel prima seizoen.

Franky