Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

4/05/2019 Heren PO: Wase - Oostende 7-6

Wase blijft in de running voor titel

Na de nederlaag vorige week tegen Tielt lagen de titelkaarten voor Wase niet echt meer in de meest gunstige positie. Om deze iet of wat te herschikken was een gelijkspel tussen Gent en Tielt dit weekend het meeste gunstige scenario. Wase moest dan wel winnen tegen Oostende.

Het eerste hoofdstuk van deze thriller-dag werd wonder boven wonder in het voordeel van Wase afgesloten. Na een geweldige start van Tielt kon Gent terugslaan maar uiteindelijk kwamen beide teams niet verder dan een 5-5 gelijkspel. Ideaal voor Wase. Oostende de laan nog uitsturen met een sportieve zege en Wase bleef in de running voor de titel in 2e nationale.

Enkel Oostende was het niet eens met deze uitvoering want al van bij aanvang van de wedstrijd bracht hun strijdvaardigheid hen een 0-3 voorsprong op. Wase leek een iets te nauwe band te hebben met het Oostendse doelhout en bleef voor de rest onmondig voor het doel van de tegenstander.

Ook in de tweede periode bleek in een afgeladen Sinbad de zon nog niet door te breken voor Wase want Oostende kon nog verder uitdiepen tot 0-4. Het Wase supporterslegioen veerde even op toen Andrey Babak kon milderen tot 1-4 maar op de valreep kon Oostende toch weer prikken om met geruststellende 1-5 cijfers te gaan rusten.

Dat men bij Wase nagelbijtend het vervolg van deze wedstrijd  toezag, was dan ook niet verwonderlijk. Bob D’eer bracht weer een beetje hoop in de Wase gelederen maar al even snel drukt Oostende deze hoop weer de kop in door de stand op 2-6 te brengen. Toen werd het voor Wase duidelijk dat op deze manier de titelhoop als zand door de vingers wegglipte. Een uitmuntend keepende Wase goalie, Greg Casier, hield de Wase netten echter rein en via Mathias Onbekent kon de thuisploeg zich tot groot jolijt van het thuispubliek terug in de wedstrijd spelen tot 4-6.

Het laatste kwart gaf voor Wase nog enige marge om deze kleine achterstand om te buigen en Andres D’Hooghe nam met twee doelpunten deze kans met beide handen aan. 6-6 werd het met  nog iets meer dan 4 minuten op de teller.

Een ontiegelijk spannend slot zinderde toen door het Sinbad en beide ploegen streden een heroïsche strijd om het winnende doelpunt tegen de netten te jagen. Keer op keer veerden de beide supporterclans nodeloos recht bij een “bijna-doelpunt” maar uiteindelijk was het Bob d’Eer die voor Wase op één minuut voor affluiten het verlossende doelpunt kon scoren en de broodnodige zege kon verzilveren. Een loodzware last viel van de Wase schouders en als volgende week in Gent, Tielt niet wint tegen Oostende, volstaat een Wase zege tegen Gentse om de titel alsnog naar het Waasland te brengen. Maar dat vervolg houden we nog tot volgende week…