Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

27/4/2019 Heren PO: Tielt-Wase 13-11

Wase onderuit tegen Tielt

voor de eerste wedstrijd in de play offs om de titel in 2e nationale, moest Wase het opnemen tegen Tielt dat in de reguliere competitie 3e eindigde. Een geduchte tegenstander maar een sterk Wase zou deze klip moeten kunnen omzeilen.  Het was nochtans Tielt dat de score kon openen en Wase het vuur aan de schenen legde. Met de nodige inspanningen kon Wase evenwel standhouden en de eerste periode afronden met een nipte 3-4 voorsprong via doelpunten van Andres D’Hooghe 2x, Andrey Babak en e Kristof Van Eynde.

In de 2e periode kon Wase iets meer de maat nemen van Tielt. Via twee mooi afgewerkte man-meer situaties en een doelpunt van Bob D’Eer in de laatste seconden van deze periode, kon men gaan rusten met een iets meer comfortabele 4-8 voorsprong. Het was de opdracht om deze voorsprong vast te kunnen houden om de eerste zege naar de titel op zak te hebben.

In het derde kwart kon Wase via Mathias Onbekent nog verder uitdiepen tot 4-9. Men ging er blijkbaar al van uit dat de punten op zak waren maar een verbeten Tielt kon in een spannende derde periode terugkomen tot 7-9. Van een zegezekere situatie was dus geen sprake meer en met de nodige kopzorgen begon men aan het laatste kwart.

Wat er toen door het zwembadwater stroomde was voor velen een raadsel, maar feit is dat men bij Wase van geen hout pijlen meer kon maken. Zowat elke aanval strandde onafgewerkt voor het Tieltse doel. Tielt voelde deze onverklaarbare kentering bij de titelfavoriet natuurlijk aan en greep deze kans met beide handen om ongenadig terug te slaan. Moedeloos moest Wase toezien hoe de tegenstander zich op gelijke hoogte kon hijsen om op datzelfde elan ook de voorsprong te nemen tot 11-9. Even kon Wase via Bob D’Eer en Mathias Onbekent nog terug langszij komen tot 11-11 zodat er nog drie hete minuten op de klok stonden te tikken. Het was in deze finale dat Tielt het best de zenuwen kon bewaren en verrassend de zege kon binnenhalen met een 13-11 zege.

Bij Wase kwam dit alvast over als een mokerslag van jewelste en de titelambities hebben door deze nederlaag een ferme knauw gekregen. Winnen tegen Oostende volgende week en tegen directe concurrent Gentse de week nadien, zal niet meer voldoende zijn. Er moet nu ook gehoopt worden op een uitschuiver van Gent dat met één puntje voorsprong aan deze play offs mocht beginnen. 
De onverwachte forfaitscore van Wase in de de slotwedstrijd tegen Waregem - door het foutief opstellen van een geschorste speler-  zou dus nog een wrange nasmaak kunnen opleveren.

Franky