Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

16/3/2019 heren: Gentse - Wase 11-14

Wase pakt optie op leidersplaats voor aanvang titel play-offs

Met nog één wedstrijd te spelen vooraleer de play-offs voor de titel in tweede nationale aanvangen, kan Wase, na een superieure wedstrijd tegen leider Gent, als winnaar de reguliere competitie afsluiten. Gent stond met 4 punten voor op Wase maar zag na deze nederlaag de voorsprong slinken tot 1 punt. Gent is dé concurrent bij uitstek in dit kampioenschap en heeft na deze wedstrijd alle wedstrijden gespeeld. Wase moet aanstaande vrijdag 22 maart om 21u in eigen huis nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Waregem en kan bij winst de eindzege pakken in de reguliere competitie. Het telt dan 2 punten voorsprong op Gent en enkele thuisvoordelen als gevolg in de titelplay-offs.
Het wordt dus nog een warme avond vrijdag in het Sinbad tegen de zesde in de stand, Waregem!

Dat bij aanvang van de wedstrijd tegen Gent een gemotiveerd Wase aan de meet verscheen was dan ook niet te verwonderen. Via de piepjonge Pieter-Jan D’Hooghe (U17) opende Wase de score, gevolgd door Andrey Babak die er meteen 0-2 van maakte. Gentse, vurig aangevoerd door hun kersverse burgemeester en een talrijk thuispubliek, sloeg echter terug tot 1-2. Maar alweer Andrey Babak en Andres D’Hooghe lieten zien dat het Wase menens was en konden uitdiepen tot 1-4. Dat Gent terug kon komen tot 3-4 was de voorbode van een bikkelharde strijd om de volle buit binnen te halen. Dat had ook Mathias Onbekent bij Wase begrepen en met twee doelpunten in de slotfase van deze periode demonstreerde hij zijn bloedvorm van het moment en Wase kon een eerste maal gaan rusten met een riante 3-6 voorsprong.

Gent had het blijkbaar behoorlijk lastig met deze blitz-start van Wase want de thuisploeg moest toezien hoe Wase via Kristof Van Eynde en alweer Mathias Onbekent de kloof nog dieper kon maken tot een 3-8 voorsprong. Waar de twee teams een uiterst evenwichtige balans vertoonden, betekende dit voor Gent toch een ferme hypotheek op de zege want deze 5- puntenkloof zou hen uiteindelijk fataal worden. De verbeten vechtlust van Gent bracht tegen halfweg toch nog enig soelaas want de rust werd ingegaan met 5-8.

Wase verkeerde dus nog zeker niet in de positie om op de lauweren te gaan rusten. Alvast niet bij aanvang voor een traditioneel mindere derde periode van de bezoekers.

Wase hield jammer genoeg deze traditie in ere, iets wat ze toch beter zouden laten varen in de nakende play-offs, want ze gaven de Gentenaars de gelegenheid om op kousenvoeten dichterbij te sluipen. Toen het 9-10 werd, voelde Wase de hete adem van de tegenstander in de nek maar Andres D’Hooghe, die ook weer een reuzepartij aan het spelen was, kon de terugkeer van Gent verhinderen door er op de valreep nog 9-11 van te maken. 

Aldus ging Wase de laatste periode in met lichte voorsprong maar geen enkele garantie op de eindwinst. Te meer Gent al snel in deze periode tot op één doelpunt kon terugkomen tot 10-11. Een uitzinnig thuispubliek trachtte hun team met alle middelen vooruit te schreeuwen en van de riante voorsprong van Wase uit de tweede periode bleef slechts een kruimeltje over. Toch was dit voldoende om bij Wase Mathias Onbekent en Andres D’Hooghe nog even in de frontlinie te brengen en Wase de zege te bezorgen met een mooie 11-14 zege.

Wase nadert door deze zege tot op één puntje van Gent en kan na winst as vrijdag 22mrt in eigen huis tegen Waregem, de competitie als winnaar afronden om als favoriet te starten in de titelplay-offs van tweede nationale afdeling.

Franky