Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

24/2/2019 U17: Hasselt - Wase 6-11

WASE U17 wint op karakter van sterk HASSELT

Zondag 24 februari hebben onze U17 spelers, onder leiding van coach Thomas D’Hooghe, de 2de uitwedstrijd in Hasselt gewonnen met 6-11.  Het kantelmoment van de wedstrijd was 1’45” in de tweede periode toen Pieter-Jan na een zeer lichte beslissing van scheidsrechter Yassine Bettahi werd uitgesloten met vervanging voor een ingetogen reactie op een uitsluiting.  Door de onfaire reactie vanop de bank van Hasselt op deze uitsluiting kreeg de coach van Hasselt een gele kaart.  Een opvallende beslissing van de arbiter maar wel zeer duidelijk en correct genomen!  Op dat moment had WASE een voorsprong van 3-7 tegen een stug spelend Hasselt die zeer verdienstelijk met hoge pressing in de balllijn WASE het bijzonder moeilijk maakte.

Nu was het de taak aan onze overige 8 spelers om de wedstrijd voort te zetten zonder onze kapitein.  De manier waarop dat zij dit hebben gedaan verdient een dikke pluim.  Hasselt kon blijven druk zetten op onze verdediging maar zonder de kloof te kunnen dichten.  Zowel Bernd als Paul hebben de discipline kunnen tonen dat zij onder druk van 2 persoonlijke fouten de wedstrijd toch kunnen uitspelen. 

Terecht een bijzondere felicitatie voor onze doelman Ward die misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld en sinds enkele weken ook bewijst dat hij enerzijds beschikt over een uitstekende passing om zijn collega-spelers snel én accuraat in de tegenaanval te bedienen met uitstekende lange passes en anderzijds een steeds betere positionering inneemt in zijn doel.  Een grote troef van dit team dat elke week stappen vooruit zet naar een aantrekkelijk en herkenbaar waterpolospel. 

Proficiat ook voor Thomas die als talentvolle (gediplomeerde) trainer de kans krijgt van Wim om zich te tonen als hoofd-coach om in moeilijke omstandigheden de juiste boodschappen en richtlijnen mee te geven aan zijn team. 

De vorige uitwedstrijd werd gewonnen met 12-17 met een volledige ploeg.  Nu winnen met 6-11 met 8 spelers, én gedeeltelijk zonder Pieter-Jan, bewijst dat elke speler een goede progressie maakt.  Dit mag een goed gevoel geven voor de toekomst voor een ambitieus WASE. 

De volgende wedstrijd staat genoteerd op zondag 10 maart in het Sinbad tegen Seraing om 14u30.

Wim