Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

23/2/2019 Heren: Wase - Aalst 13-9

Wase houdt de punten tegen Aalst

Tegen hekkensluiter Aalst kwam Wase zegezeker aan de start van deze wedstrijd. Verliezen was voorwaar geen optie gezien de nek-aan-nek race in de top drie van deze competitie. Bij Wase begint men zich volop op de titelplay-offs te focussen nu het verschil tussen één en drie in de rangschikking amper twee punten bedraagt.

Aalst kwam met een vrij jonge ploeg op bezoek bij Wase. Dat ze momenteel onderaan bengelen is jammer want het team heeft een mooi arsenaal aan jeugdig talent in de rangen. En dat hebben ze tegen Wase wel bewezen want de thuisploeg had het bepaald niet onder de markt tegen een gemotiveerd Aalst.

Van bij begin was het wel duidelijk dat Wase de betere ploeg was; een verbeten Aalst zou er alles aan doen om dit te weerleggen. Via Mathias Naudts, Andres D’Hooghe en Kristof Van Eynde kwam de thuisploeg toch op voorsprong tot 3-1 maar Wase moest voortdurend bij d les blijven omAalst af te houden.

In de tweede periode nam Wase nog wat meer afstand van Aalst en kon verder uitlopen tot 7-2. Bij Wase keek Thomas De Brauwer inmiddels tegen een definitieve uitsluiting aan wegens drie persoonlijke fouten. Kristof Van Eynde was de meest trefzekere bij de thuisploeg met inmiddels drie doelpunten maar de jonge Pieter-Jan D’Hooghe liet zich andermaal opmerken als een opkomend talent bij Wase.

In het derde kwart begon men bij Wase toch iets te veel met de kansen te morsen zodat Aalst bijna aan het carnavalsfeest toekwam want ze pareerden de Wase zegetocht met een 3-4 tussenstand. 10-6 stonden de bordjes bij ingaan van het laatste kwart en daar hadden ze bij Wase toch niet meteen op gerekend.

Via Pieter-Jan en Andres D’Hooghe kon Wase gelukkig terug wat uitlopen tot 12-6 toen ook Kristof Van Eynde met een 3-foutenlast zich mocht gaan omkleden. Deze bres in de Wase defensie gaf Aalst dan weer de gelegenheid om tot 12-8 terug te komen. Het verschil was echter te groot om nog enig gevaar van betekenis te vormen voor Wase dat de gelederen dicht hield en uiteindelijk kon afronden met een 13-9 zege.

Geen glansprestatie maar de opdracht was wel volbracht. Binnen twee weken staat het treffen met koploper Gent op de agenda en dat treffen zal ons waarschijnlijk reeds een kijk kunnen geven op het verloop van de nakende play-offs in deze uiterst spanende competitie.

Franky